Изложба слика од сламе Бранета Милковског

Прошло је тачно 2 месеца од објаве о успешном наступу члана нашег Клуба Бранета Милковског на екипном првенству Војводине у шаху за инвалиде.
Сада је разлог још импресивнији: У Културном центру Зрењанин 27.06.2024. године отворена је изложба слика од сламе нашег Бранета, у тој специјалној техници интарзије.
Како је речено на отварању, у темељу уметничког дела стоји слама – обичан, али чаробан материјал. Кроз стрпљење, прецизност и вештину, Бране трансформише сламчице у приче које оживљавају природу и свакодневницу на неочекиване начине. Разноликост врста сламе које користи наглашава јединствене текстуре и боје, стварајући изванредне ефекте и дубину у сваком делу.
Бране Милковски је рођен 1956. године. Бавио се раније аматерски класичним сликарством. Увек је тежио уметничком изражавању, али се тек у пензионерским данима посветио интарзији и сламарству. Ова техника му омогућава да изрази своју креативност на јединствен начин истражујући текстуре, боје и облике које пружа слама.
Кроз више од 60 радова и четири самосталне изложбе, Бране открива своју љубав према природи, завичају, равници и животу.