Ликовна колонија у Клубу

Пријатна, опуштајућа атмосфера баште нашег Клуба, била је 14.06.2024. године предиван амбијант за ликовну колонију војвођанских клубова за стара и одрасла лица. Осим домаћина, чланова ликовне секције Клуба и сликара из ГЦ Зрењанин, учешће су узели око петнаестак ликовних ствараоца из Клубова за стара и одрасла лица у Новом Саду, Суботици и Панчеву.
У преподневним часовима, у свечаној сали, руководиоц нашег Клуба Славица Богдановић поздравила је све присутне, изложила концепцију колоније и представила ток планираног једнодневног дружења. Томе се придружио и председник нашег Клуба Властимир Момиров, поделивши гостима за успомену пригодне сувенире, дело вредних чланова наше креатривне секције. Гостима су се обратиле и наше врсне сликарке Рожика Рашевић и Јагода Николић. Пошто је подељен неопходан сликарски материјал, ликовна колонија је могла да почне са радом.
Времешни мајстори кичице, готово искључиво припаднице лепшег пола, на столовима у пространој башти са креативним ентузијазмом посвећено су приступиле изради слика у разним техникама. Било је интересантно пратити настајање слика које ће остати као успомена на одржану колонију. Радови свих учесника изложени су у делу покривеног баштенског простора.
После паузе за ручак, настављено је весело дружење уз музику нашег оркестра, који су чинили изванредни Василије Маријану и Милан Васић на хармоници и Зоран Кавалић на гитари. Наступили су наши вокални солисти Властимир Момиров, Роса Марјановић, Маргит Куцора, Милена Петровић и Радован Радишић.
Док је музика песмом најављивала растанак, било је неподељено мишљење и гостију и домаћина да је ликовна колонија протекла веома успешно и да таквих дружења треба да буде што више.