ПРОГРАМ “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ, ПЕСНИКИЊА ЗА СВА ВРЕМЕНА”

У четвртак 16.11.2023. програм у нашем Клубу је био посвећен великој српској песникињи Десанки Максимовић. Чланица литерарне секције Оливера Блажин успешно је осмислила програм насловивши га “Десанка Максимовић, песникиња за сва времена”. Најпознатије стихове који зраче љубављу, родољубљем, емоцијама и узвишеним осећањима, поделила је члановима литерарне секције и са пажљиво одабраним музичким нумерама створила амбијент за уживање многобројној публици.
Програм је отворила и поздравила све присутне социјални радник Славица Богдановић. Потом је Оливера Блажин у уводној речи ближе изложила концепцију програма и упознала присутне са ликом и делом велике песникиње. Модератор програма је био Милинко Вуковић.
Отпочело се са познатом песмом “Крвава бајка” коју је читала Љиљана Шмитал. Наступили су потом чланови литерарне секције Рожика Рашевић, Радмила Кузманов, Драгиња Миловић, Милинко Вуковић, Милена Петровић Љиљана, Вељић, Витомир Ћурчин, Оливера Каран и Спасенија Стојковић. Чули су се стихови познатих песама “Утеха”, “Срећа”, “Стрепња”, “Киша”, “Немам више времена”, “Предосећање”, “Сумња” и многе друге, да би на крају ауторка програма емотивно прочитала песму “По растанку”.
У пратњи нашег оркестра, који су чинили изванредни Василије Маријану на хармоници и Зоран Кавалић на гитари, између Десанкиних стихова, наступили су, на велико задовољство публике, вокални солисти: Вероника Чикош, Славица Попов, Радован Радишић, Маргит Куцора, Оливера Каран, Властимир Момиров, Милена Петровић, Анка Хајду, Милена Радловачки и Никола Бракус. Отпочело се песмама “Болна ти лежим”, “Јесење лишће”, “Растанка се нашег сећам”, “Чај за двоје”, ”О соле мио” “Те очи твоје зелене ” и многим другим, да би на крају Никола Бракус ефектно завршио песмом “,”Копао сам дубок зденац”.
Публика је певала заједно са извођачима и сваки наступ пропратила великим пљеском.
И после самог краја програма и заједничког фотографисања, присутни су наставили дружење у пријатној и опуштеној атмосфери.