Програм “Заиграј, запевај и за појас задени”

Веома интересантан и разноврстан уметнички доживљај приређен је бројној публици у Клубу тог четвртка 27.06.2024.године у оквиру програма чији је носилац била фолклорна секција нашег Клуба. Користећи значајне и доказане ресурсе клупских секција, пре свега фолклорне, па и музичке и драмске, конципиран је програм под називом “Заиграј, запевај и за појас задени”. У креирању тачака програма вешто се ишло усусрет жељама присутне поблике, успешно градећи веселу атмосферу игара, песама и шала.
У пријатном амбијенту препуне сале, програм је отпочео поздравним речима председника Клуба Властимира Момирова, који је потом реч препустио руководиоцу фолклорне секције, кореографу и врсном познаваоцу фолклоре и старих инструмената Вањи Илијевом. То је била и прилика да се присутна публика боље упозна са финесама фолклорне вештине.
Наступ наших чланова фолклорне секције подељен је у три тематске целине: “Градске игре”, “Игре из Груже” и “Влашке игре”.Музичка пратња је био Вања Илијев на хармоници, уз наш оркестар који су чинили
изванредни Василије Маријану на хармоници и Зоран Кавалић на гитари.
Између појединих фолклорних целина наступили су наши вокални солисти: Властимир Момиров, Радован Радишић, Милена Петровић, Маргит Куцура, дует Милена Петровић и Милка Куриџа, Роса Марјановић и Милена Радловачки.
Отпочело се са песмама “Жене воле официре”, “Ја сам ја, Јеремија” и “Има дана када не знам шта да радим”.
Одломак “Оговарање “ из култне представе “Село Сакуле, а у Банату” извели су чланови драмске секције Маргит Куцура, Милена Радловачки и Јелена Бурсаћ.
Најаву “Влашких игара” ефектно је извела расположена Милена Радловачки песмом “Ја Влајна, а ти Србијанац”, да би на самом крају заједничким наступом свих извођача и песмом “Лепа Влајна” одушевљење публике достигло врхунац.