Gerontološki centar – Zrenjanin

BEOGRAĐANI TOPLO DOČEKANI

??????????Mada im glavni grad nudi neuporedivo više istorijskih spomenika i ustanova kulture, gosti iz Beograda su bili prezadovoljni jednodnevnim boravkom u Zrenjaninu.?????????? Njih 42 iz svega nekoliko dnevnih boravaka za odrasla i stara lica, od 19 koliko postoji u Beogradu, isticalo je izuzetno topao prijem i ljubaznost na koje su naišli u četvrtak, 19. maja.

beograd 033Najpre su rane prepodnevne sate proveli na Carskoj bari, jedinstvenom staništu ptica i retkih ptica u Evropi a zatim su ih članovi Kluba za stara i odrasla lica dočekali dobrodošlicom. U okviru obilaska grada posetili su prvo Rusku crkvu. Šetnja ih je dalje odvela u Narodni muzej. Razgledali su stalnu postavku. Posle ručka u restoranu Gerontološkog centra druženje je nastavljeno u Klubu. Članovi folklorne i muzičke sekcije i hor priredili su za Beograđane kraći program, da bi u drugom delu i oni sami uzvratili sa nekoliko umetničkih tačaka.

  • Dve godine pauze nisu nimalo uticale na naša prijateljstva. Ona traju tridesetak godina. Lane i pretprošle godine nismo se viđali zbog radova na renoviranju Kluba, odnosno katastrofalnih poplava koje su zahvatile Srbiju. Iskreno se nadam da ubuduće neće biti razloga da se naše posete odvijaju nesmetano, rekla je Danica Đorđević, rukovodilac zrenjaninskog Kluba.

?????????? ?????????? ?????????? beograd 007