Gerontološki centar – Zrenjanin

BERIĆETNA LITERARNA GODINA

??????????Sa izuzetnim uspehom nastupali su stvaraoci iz Sekcije ljubitelja poezije i proze na književnim konkursima tokom godine. Na sedam smotri u 2015. nastupilo je devet članova Kluba za stara i odrasla lica a najveći uspeh postigla je Stojanka Milin, osvajanjem prvog mesta u Ćupriji na konkursu Književnog kluba „Dušan Matić“. ??????????Radovi Biljane Grošin, Mirjane Levakov, Biljane Dimitrijević Martinov, Lazara Lauševa, Milorada Martinova, Draginje Milović, Bratislava Veličkovića i Vitomira Ćurčina takođe zaslužuju čestitke, jer su njihove pesme, priče i aforizmi na konkursima ušli u najuži izbor. Sa prijateljima iz muzičke sekcije oni su posetiocima priredili, u četvrtak 10. decembra, poslepodne prepuno nostalgije, sećanja i, iznad svega, emocija. Program je autorski potpisala Stojanka Milin.

??????????Na početku ovog literarno-muzičkog druženja Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, je posmatračima i izvođačima zaželela da se u potpuno renoviranom prostoru osečaju udobnije i još nadahnutije. Čestitkama za postignute uspehe na konkursima pridružila se Katarina Milojević, predsednica Kluba i Sekcije ljubitelja poezije i proze.

Osim poeta, pripovedača i aforističara, solisti Mihailo Šerifović, Milena ??????????Radlovački, Rosa Marjanović, duet Juca i Milka (Julijana Veskov i Milka Kuridža), Slavna Jevremov i duet Margit Kucora i Eržebet Keri Ilić su izvođenjem pesama u potpunosti doprineli da prisutni ne štede dlanove. Sa njima i orkestar u sastavu Vasilije Marijanu, Zoran Kavalić i Radovan Markov, dele čestitke za odlično izveden program.

?????????? ?????????? ?????????? ??????????