Gerontološki centar – Zrenjanin

BILJANA DIMITRIJEVIĆ MARTINOV PREDSTAVILA NAJNOVIJI ROMAN

??????????Posle nedavne promocije u baroknoj sali Gradske kuće, Biljana Dimitrijević Martinov je svoj najnoviji roman predstavila i u Klubu za stara i odrasla lica. „Prokletstvo nedužnih“, treći po redu roman ove zrenjaninske autorke, naišao je na odličan prijem posetilaca Kluba u četvrtak, 12. maja.

??????????„U romanu se nižu ciklusi rađanja i smrti, ljubavni zanos i grčevi ljubomore, popuštanje strastima i tragična moralna posrnuća. Pa onda opet: nova nada i životvorna snaga koja ipak nekako uspeva da presloži razasuti špil,…“ – deo je recenzije ovog romana Aleksandra Bjelogrlića. U prikazu knjige učestvovali su članovi sekcije ljubitelja poezije i proze i muzičke sekcije. Posebno mesto u programu pripalo je Zoranu Slaviću, zrenjaninskom književniku i ??????????multimedijalnom umetniku. On je napomenuo, između ostalog, da je u romanu reč o istoriji jedne porodice i istovremenog društva tokom približno pet decenija. Pripovedač govori o običnim ljudima koje je zahvatio istorijski kovitlac i to čini na složen socijalno-psihološki i etički način. U svakom slučaju, siže Slavićevog prikaza je da knjigu „Prokletstvo nedužnih“ treba imati u kućnoj biblioteci.

Biljana Dimitrijević Martinov je rođena u Bašaidu. Diplomirani je ekonomista. Tokom profesionalne karijere radila je u prosveti, privredi i zdravstvu. U mnogobrojnim časopisima za književnost i umetnost objavljivala je pesme pripovetke i aforizme. Član je Društva književnika Vojvodine.

Odlomke romana „Prokletstvo nedužnih“ čitali su Mira Draganov, Katarina Milojević, Lazar Laušev, Ljiljana Šmital, Đuđa Grujin, Draginja Milović i Mirjana Levakov. Uz pratnju orkestra muzičke numere izvodili su Milorad Martinov, Bratislav Veličković, Rosa Marjanović, Nikola Brakus i Vlastimir Momirov. Program je vodio Milorad Martinov a uvodnu reč imala je Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica.

???????????????????? ?????????? ?????????? ??????????