Gerontološki centar – Zrenjanin

DAMSKO POPODNE MARGIT KUCORE

??????????Probranim muzičkim ukusom vratila nas je Margit Kucora u vreme šezdesetih godina prošlog veka. Igranke su tada bile omiljeno mesto okupljanja i upoznavanja mladih a mnogi hitovi tih vremena izvode se i sada kao večite melodije.?????????? U svom trećem samostalnom programu Margit Kucora je svojevrstan muzički vremeplov osmislila pod nazivom „Život je reka koja brzo teče“. U više od sat ipo dešavanja posebno mesto pripalo je poznatom zrenjaninskom muzičaru Ivanu Petrovu, koji je uz pomoć supruge Dragice izveo brojne numere koje se i posle mnogo proteklih godina i sada rado slušaju. U četvrtak, 24. marta, doprinos potpunom uživanju dali su i članovi i orkestar muzičke sekcije.

  • ??????????Odlučila sam da svoj treći program poklonim svim damama koje marta slave rođendan. Osim repertoara pesama iz vremena kada smo bili sasvim mladi, ženama iz publike koje su rođene marta uručiću vaučer za kozmetiku, kaže Margit koja je najvećim delom radnog veka bila pravnica u Industriji nameštaja „Žarko Zrenjanin“.

??????????Članica Kluba za stara i odrasla lica je osam godina i tek je ovde potpuno pronašla sebe i iskazala svoj muzički dar. Do tada nastupi su bili jedino „po hodnicima i u kupatilu“. Osnovala je duet „Piroš roža“ koji gaji mađarsku narodnu muziku, a na repertoaru joj se nalaze zabavne ali i pesme vezane za Vojvodinu.

Ovom, reklo bi se damskom, autorskom popodnevu prisustvovao je prevelik broj posetilaca a njihova muzička očekivanja u potpunosti su ispunili izvođači Bratislav Veličković i Milorad Martinov, nastupajući na usnim harmonikama, pored Margit Kucore solisti Milena Radlovački i Rosa Marjanović, a Eržebet Keri Ilić je sa Margit nastupala u duetu. I ovog puta izvrsnu muzičku pratnju pružio im je orkestar Vasilije Marijanu, na harmonici, Zoran Kavalić, svirajući na gitari, i Radovan Markov, na kontrabasu. Danica Đorđević, je pozdravila publiku i najavila ovaj sadržajan i kvalitetan program.

?????????? ?????????? ?????????? ??????????