Gerontološki centar – Zrenjanin

ĐURĐEVKA GRUJIN PODIŽE STANDARDE PROGRAMA U KLUBU

??????????Od četvrtka do četvrtka u Klubu za stara i odrasla lica se neprestano podiže kvalitet programa. I 11. februara je bilo tako. Program Sekcije ljubitelja poezije i proze, uz svesrdnu pomoć članova Muzičke sekcije, u potpunosti je razgalio posetioce. Izbor iz poezije Milana Rakića i pažljivi odabir pesama koje je obavila Đurđevka Grujin, biće za svakog narednog autora ozbiljan izazov.

Za Milana Rakića (1876-1938.) pesnika i akademika, je već davno rečeno da je napisao „najlepše pesme u srpskoj misaonoj lirici“ ,?????????? tako da su ljubitelji poezije bili u četvrtak pred zahtevnim zadatkom prilikom njihovog izvođenja. Aplauzi kojima su prisutni nagrađivali Miru Draganov, Vitomira Ćurčina, Draginju Milović, Katarinu Milojević, Biljanu Dimitrijević Martinov, Milorada Martinova i Đurđevku Grujin posvedočio je da su to učinili na veoma dobar način.

??????????Ništa manji zadatak autorka programa nije postavila ni pred orkestrom i solistima Muzičke sekcije. U njihovom repertoaru su najbrojnije bile starogradske pesme, mnoge nastale čak u vreme kada je Milan Rakić živeo i stvarao. Ipak, na zadovoljstvo publike i oni su bili reprezentativni. Nikola Brakus, Vlasta Momirov, Milena Radlovački i Rosa Marjanović podsetili su na neke od pesama ranijih vremena koje i sada tako dobro zvuče.

??????????????????????????????  ????????????????????????????????????????