Gerontološki centar – Zrenjanin

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КЛУБА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

dscn2934Само део своје љубави према музици, песми, игри, глуми и поезији приказали су чланови Клуба за стара и одрасла лица.dscn2946Много времена, труда, залагања и ентузијазма уткано је у квалитетне програме који су током године изведени у Клубу, али је избор за годишњи концерт засигурно био довољан да посетиоцима пружи задовољство. У веома посећеној великој сали зрењанинског Културног центра у уторак, 18. октобра, изведен је програм „Кап лепоте, доброте и мудрости“.

dscn2948На почетку овог музичко-сценског догађаја присутне је поздравила Мира Драганов. Једна од најактивнијих чланица Клуба је истакла да се на овај начин обележава октобар, dev_3486_resizeмесец старих особа: – Радили смо целе године не да би нас неко хвалио већ да себи обезбедимо достојанствено место у друштву, да продужимо себи здрав живот и тиме постанемо важан ресурс породице и заједнице. Привилегија је природе да се доживи дубока старост. На крају уводног говора Мира Драганов је цитирала нашег књижевног великана Јована Дучића: – „Нема ниједног остарелог краља који не би пристао да буде обичан млад поручник“, зато запевајмо и заиграјмо као када смо били млади.

Са нескривеним задовољством годишњи концерт посматрала је и Зорица Вучковић, директорка Геронтолошког центра.

dev_3482_resizeПод диригентским руководством професора Бранислава Гагића хорови Дома за стара лица и Клуба за стара и одрасла лица увели су нас у дешавања. Солистичке певачке нумере имали су Властимир Момиров, Вероника Чикош, Роса Марјановић, Павел Жебељан, Никола Бракус и Милена Радловачки. Поезију су говорили Лазар Лаушев, Мирјана Леваков и Катарина Милојевић. Фолклорна секција је извела сплет игара из Бачке и Лесковца. „Сеферине“, певачка група која негује изворне песме са ових простора, је такође имала запажен наступ. Чланови драмске секције су за ову прилику одабрали одломке из представе „Село Сакуле, а у Банату“ (Јелица Виријевић, Властимир Момиров, Милош Ђатков и Вељко Јовановић). Музичку пратњу обезбеђивао је оркестар клуба у саставу Василије Маријану, Зоран Кавалић, Никола Бракус и Вања Илијев.

dev_3526_resizedev_3521_resizedev_3530_resizedev_3475_resizedev_3513_resize