Gerontološki centar – Zrenjanin

GODIŠNJI KONCERT KLUBA ZA STARA I ODRASLA LICA

DSC_7635 .Mnogo dobre energije razmenili su izvođači i publika u utorak, 20. oktobra, u Kulturnom centru. DSC_7650 .Godišnji koncert Kluba za stara i odrasla lica, koji već 32 godine postoji u okviru zrenjaninskog Gerontološkog centra, bio je posvećen starim osobama. Veliki broj posetilaca, nadahnuti izvođači i česti aplauzi su obeležili ovo veče.

  • Oktobar je tradicionalno posvećen starim licima. „Sunčana jesen života“ samo dokazuje da je ulazak u treće životno doba takođe kvalitetan period. Odlazak u penziju, omogućava da se više vremena provodi sa porodicom, pogotovo sa najmlađima u njoj. Uživajte u entuzijazmu, kreativnosti i energiji članova našeg Kluba, rekla je između ostalog Zorica Vučković, direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin, obraćajući se prisutnima na početku svečanosti.

DSC_7782 .Dubravka Bengin Bulovan, članica Gradskog veća, je ispred lokalne samouprave izrazila zadovoljstvo zbog postojanja mesta gde se starije osobe mogu stvaralački izraziti i kvalitetno provesti vreme: – Dogovaramo se da pronađemo nove mogućnosti za rad Kluba. Nastojaćemo da se i drugi upoznaju sa aktivnostima koje se u njemu odvijaju tokom cele godine. Rečeno je da je umetnost najuniverzalniji jezik među ljudima. Dodala bih, ako to radite sa mnogo ljubavi i željom da je podelite sa drugima.

U programu koji je usledio već iskusni izvođači predstavili su se muzikom, pesmom, folklornim igrama, prozom, glumom i stihovaima. Nastupali su grupa pevača Doma za stara i odrasla lica i Hor Opštinskog udruženja penzionera predvođeni dirigentom Branislavom Gagićem, članovi dramske sekcije Jelica Virijević, Margit Kucora, Smilja Stojić, Katarina Milojević, Miloš Đatkov i Duško Đuričin. Jednako uspešni u pesmi i glumi bili su Milena Radlovački i Vlastimir Momirov. Folklorna grupa je izvela splet igara iz Leskovca, banatske pesme otpevala je muzička grupa koju predvodi Radovan Markov, predstavile su se „Seferine“ i njihov umetnički rukovodilac Vanja Ilijev, na zadovoljstvo publike solisti su još bili Mihailo Šerifović i Rosa Marjanović. Ljubavne stihove govorio je Lazar Laušev a prozni odlomak čitao je Vitomir Ćurčin. Da koncert protekne uz mnogo dobrih emocija i muzike, osim Radovana Markova, potrudili su se Zoran Kavalić na gitari i Vasilije Marijanu, svirajući harmoniku. Treba ipak reći, sumirajući dešavanja u zrenjaninskom Kulturnom centru, da iza aktivnosti Kluba za stara i odrasla lica stoje Danica Đorđević, rukovodilac, i Katarina Milojević, predsednica Kluba.

DSC_7612 . DSC_7662 . DSC_7698 .