Gerontološki centar – Zrenjanin

GOSTOVALE POETE IZ NOVOG SADA

??????????Saradnja zrenjaninskog i novosadskih klubova za stara i odrasla lica se nastavlja. I ove godine druženja njihovih članova odvijaće se po jednom u Zrenjaninu i Novom Sadu.?????????? U četvrtak, 14. aprila, domaćini su bili Zrenjaninci. Razlog okupljanja je bila poezija uz dodatak pesme i muzike. Članove literarne sekcije „Ljubitelji lepe reči“ iz čak 16 klubova, koliko ih postoji u glavnom gradu Vojvodine, predstavili su njihovi najuspešniji stvaraoci stihova. Uglavnom je reč o autorima koji su učestvovali na mnogo poetskih takmičenja, osvajačima nagrada ali i pojedincima kojih su već izdali brojne zbirke pesama. Na strani domaćina solisti i orkestar muzičke sekcije Kluba za stara i odrasla lica su svojim nastupima upotpunili program prijatelja iz Novog Sada.

U drugom delu programa poeziju su govorili Zrenjaninci. Nastupili su Mira Levakov, Lazar Laušev, Biljana Dimitrijević Martinov, Bratislav Veličković, Mira Draganov, Vitomir Ćurčin, Spasenija Stojković, Milorad Martinov i Pava Martinović. I mada je ovaj susret bio bez takmičarske draži, pobedu je ipak odnela poezija. I jedni i drugi, tematski najrazličitije inspirisani, uspeli su da posetiocima Kluba prirede još jedno zanimljivo poslepodne.

Obraćajući se prisutnima Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, je na početku izrazila zadovoljstvo što je došlo do novog susreta pesnika ova dva grada, a Katarina Milojević, predsednica Kluba i sekcije ljubitelja poezije i proze, je gostima takođe uputila reči dobrodošlice.

???????????????????? ??????????