Gerontološki centar – Zrenjanin

GRADONAČELNIK URUČIO PAKETIĆE DECI NA PEDIJATRIJI I POKLONE NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA U GERONTOLOŠKOM CENTRU

Градоначелник Зрењанина Ћедомир Јањић данас је обишао Одељење педијатрије Опште болнице “Ђорђе Јоановић” и уручио новогодишње пакетиће и поклоне деци која бораве у дечјем вртићу на том одељењу.
Време је респираторних инфекција тако да имамо повећан број хоспитализоване деце. Услови у којима лечимо децу су испод идеалног, тако да бих желела да се захвалим градским челницима и општини Зрењанин што су се сетили и обишли децу у време новогодишњих и Божићних празника. Заиста улазимо у наредну годину са великом надом да ће педијатрија коначно захваљујући донацијама и помоћи бити обновљена и да ћемо се наредне године моћи похвалити, да децу лечимо у бољим условима- рекла је начелница службе педијатрије, Татјана Станковић.
После посете дечјег одељења, градоначелник је обишао и Геронтолошки центар Зрењанин и уручио пригодне поклоне корисницима и обећао куповину потребне опреме.

-Геронтолошки центар Зрењанин има капацитет за смештај 300 корисника, односно стара и одрасла лица. Имамо пар упражњених места , али и нове захтеве за пријем корисника. У току је лиценцирање установе. Од Покрајинског секретаријата обезбедили смо новчана средства у износу 1.485.000 динара за изградњу спољне и унутрашње хидрантне мреже, чиме би смо испунили услов за добијање лиценце. Осим смештаја Геронтолошки центар има још две јединице у Пашићевој улици. То су Геронтолошки клуб који броји 300 чланова и Центар за помоћ у кући. У наредном прериоду акценат ће бити на томе да служба Помоћ у кући буде флексибилнија и примеренија потребама грађана. Следећа година је година социјалне заштите и година међугенерацијске сарадње. Идеја нам је да отворимо врата наше установе и да се приближимо грађанима кроз разне радионице, пројекте и дане отворених врата. Сарадња са локалном самоуправом се темељи на добром односу. Надам се да ће она бити још интезивнија и да ће се максимално развити у корист грађана, јер ту смо због њих- рекла је директор Геронтолошког центра у Зрењанину, Тања Живанов.

-Данашњи дан смо искоритили да обиђемо наше најмлађе и најстарије суграђане. Било нам је задовољство у Болници на педијатриском одељењу, да видимо какви су услови и како се медицинари брину о нашој деци. Ове године држава је почела да решава проблем нелегалних геронтолошких центара и дошли смо да видимо какви су услови у овом нашем и могу рећи да сам одушевљен- рекао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Преузето са портала https://www.zrklik.com/