Gerontološki centar – Zrenjanin

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗАДОВОЉАН ТРЕТМАНОМ КОРИСНИКА

dscn5050Данас је Чедомир Јањић, градоначелник Града Зрењанина, пре подне прво провео у друштву најмађих а после тога и доста старијих суграђана. dscn5058После обиласка малишана на одељењу педијатрије Опште болнице „Ђорђе Јоановић“, он је посетио зрењанински Геронтолошки центар и корисницима уручио поклоне. Тања Живанов, вршилац дужности директора центра, и њен стучни тим, упознао је Јањића са условима у којима бораве наши времешни суграђани и они којима је потребна додатна нега.

После обиласка неколико радионица радне терапије градоначелник је у једном од дневних боравака разговарао са станарима Центра. Распитивао се о условима смештаја и квалитету услуга које им запослени пружају. Пажљиво је саслушао њихове предлоге и обећао да ће неки од њих бити решени за најкраће могуће време.

dscn5061Обраћајући се гостима и медијима Тања Живанов није крила задовољство због ове посете. Нагласила је, затим, да је помоћ и партнерство Града више него добродошло. dscn5069Говорила је о активностима установе, потреби да се што пре Геронтолошки центар лиценцира али и о плановима да се у наредној години, проглашеној за годину социјалне заштите, унапреди међугенерацијска сарадња. – Идеја нам је да отворимо врата установе и да се приближимо грађанима кроз радионице и пројекте. Желимо да нас посећују они који овде имају драгу особу, пријатељи и знатижељници. Припадамо овом граду и његов смо свакодневни саставни део.

Градоначелник је изрекао најповољније оцене за стање у Геронтолошком центру:

  • На подршку Града увек можете рачунати. Држава је предузела опсежну акцију да се нелегални центри са крајње сумњивим квалитетом услуга затворе. Зато ће наша брига за старије суграђанеdscn5071и оне са посебним потребама бити још већа. Бројне су могућности да сарађујемо. Крећу се од непосредне помоћи Града Зрењанина, па све до заједничког учешћа у пројектима.

У четвртак, 29. децембра, приликом посете Геронтолошком центру у пратњи градоначелника Јањића били су Саша Сантовац, заменик градоначелника, и Душко Радишић, помоћник градоначелника.