Gerontološki centar – Zrenjanin

GRČKA INSPIRACIJA ZA EDUARDA ŠVARCERA

??????????Uspeo je Eduard Švarcer još jednom da posetiocima Kluba za stara i odrasla lica pruži nezaboravno „putovanje“. ??????????Uz mnogo fotografija, istorijskih i geografskih podataka, uz obilje informacija o običajima, arhitekturi, kulturi i svakodnevnom životu ljudi u četvrtak, 14. januara, video projekcijom do Grčke i nazad, on je uspešno predstavio svoj letošnji putopis.

Pri tome nije štedeo kameru i energiju da što više sazna o podneblju i sve to, nešto kasnije, podeli sa prisutnima u Klubu. Prvo odredište ovog putovanja bilo je ostrvo Evia, malo manje od najvećeg Krita. Do Atine je mnogo toga fotografski zapisao, a onda je u glavnom gradu Grčke usledilo reportersko uživanje: Sintagma trg, Olimpijski stadion, crkve, Kraljeva palata, muzeji, Akropolj, Brdo lavova, Hadrijanova kapija, Partenon, Botanička bašta,…

  • Do sada nisam boravio u Australiji, Južnoj Americi i Africi. Putovanja su za mene uživanje i zadovoljstvo, pa se nadam da ću imati priliku da otputujem na kontinenta gde do sada nisam bio. Osim zanimanja za predele, građevine i ljude na udaljenim prostorima, u dokolici igram šah, često sam za računarom a kartaška igra preferans mi je omiljena, rekao je pre video projekcije Eduard Švarcer.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????