Gerontološki centar – Zrenjanin

INDIJA KAO INSPIRACIJA I IZAZOV

DSCN0720 „Priče o putovanju u Indiju“ su sa zavidnom pažnjom pratili posetioci Kluba za stara i odrasla lica. U četvrtak, 18. septembra, priređivač ovog dešavanja Izabela Heđi, DSCN0729iznela je mnogo podataka i prikazala fotografije na osnovu kojih je daleku zemlju Indiju približila članovima Kluba. Moglo se dosta toga čuti i videti o građevinama u jednoj od najmnogoljudnijih zemalja. Hindu hramovi, džamije i hrišćanske crkve su se nizali, na fotografijama su se još videle indijske svakodnevnice, ulice sa svojevrsnom brzom hranom, berbernicama, bazarima, školama, hotelima, svetim kravama na ulicama, običajima i svetkovinama.

Izabela Heđi je u Indiji boravila šest puta. Najviše po formuli ranac na leđa i put pod noge. Obilazila je gradove, mesta i zabiti koje turisti uglavnom ne posećuju u okviru aranžmana. Na listi država koje je posetila još su Šri Lanka, Nepal, Indonezija, Malezija, Burma i Singapur, dakle sve zemlje u kojima sunce prvo izlazi.

„Život za svoju dušu“ je knjiga kojom je Izabela Heđi sumirala dosadašnja stranstvovanja. Da li pod uticajem dalekoistočne dobrodušnosti, tek nekoliko desetina priperaka je podelila prisutnima na ovoj promociji.

DSCN0718 DSCN0710 DSCN0717