Gerontološki centar – Zrenjanin

Izložba apstraktnih radova

izlozba-apstKao posledica višemesečnog održavanja kreativnih radionica, krajem juna je otvorena izložba apstraktnih slika. Izloženo je 12 radova velikog formata a u njihovoj izradi su učestvovale Renata Janjatov, Iren Vučurević, Marija Jonaš, Marija Juhas i Nada Poznatov.

U prostorijama radne terapije se održavaju radionice a vodi ih akademski slikar Nemanja Popović uz asistenciju Brigite Međo. Korisnici imaju priliku da se, uz njihovu pomoć, upoznaju sa slikarskim tehnikama i materijalima. Često se razgovara o crtežima i slikama koje ovde nastanu ali i o drugim temama. Prilika je to da se korisnici iskažu u stvaralaštvu i komunikaciji. Ovo je kutak gde se razvijaju kreativne ideje, afirmiše timski duh i podstiče zajedništvo. Često uz muziku koju korisnici sami biraju. Radionice se održavaju od 14 do 16 časova, a otvoren je poziv i drugim zainteresovanim da se pridruže.

* Izloženi radovi su nastali u okviru radne terapije. Tako se afirmiše kreativna angažovanost korisnika zainteresovanih da se oprobaju u, za njih, novim likovnim tehnikama, materijalima rešenjima. Drugi aspekt ove izložbe je približavanje korisnicima apstraktnog slikarstva, likovnog izraza koji postoji već duže od jednog veka, napomenuo je Nemanja Popović, koordinator i autor kreativnih radionica.