Gerontološki centar – Zrenjanin

ИЗУЗЕТНО УСПЕШНА ГОДИНА

DSCN5139На Годишњој скупштини чланова Клуба за стара и одрасла лица доминирало је задовољство. По оствареним активностима у 2016, како је у среду 18. јануара речено,DSCN5133 била је то једна изузетно успешна година. Извештај о раду и финансијском пословању Клуба током прошле године и Програм рада за 2017. изнела је Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица. Чланице радног председништва биле су још Катарина Милојевић и Маргит Куцора.

  • Од оснивања Клуба 1983. године листа наших услуга је све богатија. Лане смо задовољавали свакодневне социјалне потребе чланова, пружали превентивно-хигијенске здравствене услуге, организовали културно-забавне, образовне и рекреативне активности и бројне сервисне услуге, истакла је Даница Ђорђевић.

DSCN5132У наставку излагања извештаја о раду напоменула је да су оркестар и солисти музичке секције имали чак 42 наступа. Забележена су бројна учешћа фолклорне секције, женске изворне групе „Сеферини“, дуета „Пирош рожа“ и женске музичке групе на манифестацијама у окружењу. Програми „Поред ватре“, „Цвеће цафнало“, „Шором средом“ и „Оно све што знаш о мени“ аутора Радована Маркова, Катарине Милојевић и Витомира Ћурчина су били хит сезоне па су, осим у простору Клуба, извођени у зрењанинском народном позоришту и Београдском драмском позоришту.

Из обиља активности током 2016. године потребно је издвојити годишњи програм чланова са око 50 учесника, који је пратило преко две стотине посетилаца у Културном центру. Љубитељи поезије и прозе су одржали осам програма, чланови ликовне секције неколико колонија, а раме уз њих су још чланови драмске секције, креативне радионице, спортске и шаховске секције. Лист је бележио сва дешевања током три месеца. Библиотека је радила једном недељно, а били су приређени и курсеви енглеског језика и рада на рачунару. Љубитељи позоришта могли су да гледају представе у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ али и у позориштима у Новом Саду и Земуну.

Бесплатне услуге базена користило је око тридесет чланова. О здрављу се старала Поливалентна патронажна служба Дома здравља (мерење крвног притиска, контролисање шећера у крви, одржавање релаксационих вежби и предавања). У Клубу за стара и одрасла лица заинтересовани су могли да ручају а током боравка имали су прилику да конзумирају топле напитке и сокове. Једном недељно имали су услуге фризера.

Скупштина је усвојила Извештај о раду и финансијском пословању у 2016. години и Програм рада за 2017. годину.