Gerontološki centar – Zrenjanin

ЈУБИЛАРНИ АУТОРСКИ ПРОГРАМ НАДЕ ЦВЕТКОВ

DSCN0712Поседује Нада Цветков једну посебну вештину. Јако лако своју ведрину и шарм преноси на друге. Њен десети ауторски програм је у Клубу за стара DSCN0732и одрасла лица био својеврстан празник за родбину, пријатеље, велики број посетилаца али и учеснике. У четвртак, 6. априла, није било слободног места у сали Клуба, а певало се и говорили стихови готово сат ипо.

Пролеће и љубав су биле теме које је вечити оптимиста Нада Цветков „задала“ извођачима. Колико су у томе имали успеха сведочили су задовољство и аплаузи публике.DSCN0760

  • Људима је изузетно потребно дружење. Нарочито када је реч о старима. Одлазак из самоће и време проведено у заједници са по DSCN0747годинама сличним себи су лековити, крепе, рекла је видно задовољна Нада, по окончању програма. За себе још каже да је радила са људима и парама. Имеђу осталог, 23 године је обрачунавала плате запосленима у зрењанинском ШИНВОЗ-у.

Водила је Нада Цветков свој јубиларни програм са пуно духа, шаљиво, могло би се рећи чак врцаво. Као да је велики број извођача следио њен слоган „кад некога волиш, значи да си узрок његове среће“ па је атмосфера у сали наликовала наступима најпознатијих музичких звезда.

Стихове су казивале Биљана Грошин, Драгица Капуши, Мирјана Леваков, Драгиња Миловић а Мира Драганов је написала и говорила Песму о Нади. Витомир Ћурчин је прочитао своју причу. У музичком делу наступили су Властимир Момиров, Роса Марјановић, Милка Куриџа, Јулијана Весков, Вероника Чикош, Славна Јевремов, Маргит Куцора, Борислав Никин, Милена Радловачки, Панта Јосимов, посебни гости Славица Попов и Радица Јанков а на крају програма учеснице су заједно извеле песму. Оркестар је предводио Василије Маријану, хармоника, а наступили су још Зоран Кавалић, гитара, и Радован Раша Марков, контрабас.

У уводном делу Катарина Милојевић, председница Клуба за стара и одрасла лица, је посетиоцима обећала добру забаву, а о ауторки програма говорила је Радмила Кузманов.

DSCN0731 DSCN0755 DSCN0757DSCN0751