Gerontološki centar – Zrenjanin

JUBILARNI PROGRAM SPASENIJE STOJKOVIĆ

DSCN0846 Kolaž program „Ljubavi srpskih pisaca“ je deseti umetnički događaj koji je u Klubu za stara i odrasla lica osmislila i DSCN0849vodila Spasenija Stojković. Kao i na početku svog uređivačkog stvaralaštva ona je i ovog četvrtka, 11. decembra, dala prednost kvalitetu kada su u pitanju proza, poezija, pesma i igra. A kako i ne bi kada se govorilo o Jovanu Jovanoviću Zmaju, Lazi Kostiću, Bori Stankoviću, Petru Kočiću, Dušanu Vasiljevu, Danici Marković, Aleksi Šantiću i Simi Matavulju.

Spasenija Stojković je posetioce upoznala sa velikim brojem do sada manje poznatih podataka iz biografija srpskih velikana. Ostali učesnici programa su njihovo stvaralaštvo nesebično ponudili na uživanje publici.

– Moje članstvo i aktivnosti su u Klubu počeli još pre 19. godina. Ovo mi je jubilarni program a posvećen srpskim piscima. U prethodnim prilikama bili su zastupljeni mnogi inostrani svetski poznati pesnici i pisci. Svi oni zajedno su mnogo misali i pevali o ljubavi, a nje je u stvarnosti tako malo, rekla je obraćajući se prisutnima, Spasenija Stojković, penzionisani profesor književnosti.

Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, se u uvodnom delu obratila posetiocima, da bi u potpunom umetničkom doživljaju učestvovali orkestar muzičke sekcije, ženska pevačka grupa i njen vođa Radovan Markov, koji su ovom prilikom imali prvi javni nastup, Milena Radlovački, Vlastimir Momirov, Rosa Marjanović, Veronika Čikoš i Mihailo Šerifović.

DSCN0852 DSCN0853 DSCN0854