Gerontološki centar – Zrenjanin

KLASICI SVETSKE KNJIŽEVNOSTI I ŠANSONJERI ZA POTPUN DOŽIVLJAJ

DSCN1844Najnovije okupljanje članova Sekcije ljubitelja poezije i proze i Muzičke sekcije naišlo je na jednodušan prijem posetilaca u Klubu za stara i odrasla lica. Veče posvećeno klasicima svetske književnosti bilo je propraćeno izvođenjem šansona i starogradskih pesama. Sve se to dešavalo, na zadovoljstvo prepunog gledališta, u četvrtak 28. januara.

??????????Uvažavajući sugestije redovnih gostiju i sledeći svoje literarno opredeljenje Rožika Rašević je u program uvrstila stihove Rilkea, Bodlera, Lorke, Jesenjina, Puškina, Džon F. Dima i Pola Elijara. Reklo bi se, na osnovu reakcija prisutnih, pravi generacijski izbor pesama. Uz nadahnute muzičare i soliste pesme poput „Pariski lokal“, „Bila je tako lijepa“, „Lapaloma“, „Mama Huanita“, „Kaljinka“, „Podmoskovske večeri“,… su sa oduševljenjem ??????????pozdravljane, a u nekim prilikama sticao se utisak da se izvode horski. Za stihove su ove večeri bili zaduženi Mirjana Levakov, Bratislav Veličković, Biljana Grošin, Milorad Martinov, Mira Draganov, Biljana Dimitrijević Martinov, Rožika Rašević i Ljiljana Šmital. Uz izvrsnu pratnju orkestra (Vasilije Marijanu, Zoran Kavalić i Nikola Brakus) „večite melodije“ su izveli Slavna Jevremov, Vlastimir Momirov, duet Juca i Milka, Nikola Brakus, Smilja Stojić, Milena Radlovački i Rosa Marjanović. Kao gosti programa nastupili su na gitarama Miroslav Tubić i Zoltan Sabo, prateći vokal Branke Jajić.

Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, i Katarina Milojević, predsednica, su se na početku programa zahvalile prisutnima na velikom odzivu i još jednom pozvale sve koji imaju predloge da ih iznesu, kako bi svako naredno okupljanje u Klubu za stara i odrasla lica bilo još interesantnije, zabavnije i kvalitetnije.

?????????? DSCN1846 ??????????