Gerontološki centar – Zrenjanin

LICENCA KAO DOKAZ ZA VRHUNSKE USLOVE BORAVKA I AKTIVNOSTI

?????????? ?????????? ??????????

 

 

 

Nema predaha za menadžment zrenjaninskog Gerontološkog centra na čijem čelu se nalazi direktorka Zorica Vučković. Sva dosadašnja ulaganja i one buduće investicije učiniće da tri stotine korisnika ima izuzetno kvalitetne usluge i uslove boravka u Centru. Podnošenjem zahteva za licenciranje ustanove ovaj proces će biti i zakonski formalizovan.

  • U Klubu za stara i odrasla lica jednu veću prostoriju smo potpuno preuredili. Promenjen je pod, spušten je plafon, okrečena je i postavljena nova rasveta. To je sada kompjuterska učionica. Uz postojeću opremu, sredstvima koje smo projektom dobili od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova kupili smo tri lap topa i dva multifunkcionalna štampača. Za ovo je utrošeno 328 hiljada dinara. Posle ankete sprovedene među korisnicima usluga, u velikom broju je bilo zainteresovanih za obuku za rad na računaru. Sada će četrdesetak članova imati priliku da se osposobe za korišćenje kompjutera. Pomoć u tome pružaće im naši članovi koji su prošle godine, uz novčanu pomoć NIS-a završili kompjuterski kurs, rekla je Zorica Vučković.

Pohvalila se direktorica, u nastavku razgovora, još jednim projektom. Kod istog sekretarijata vojvođanske vlade „Banatska priča“ je dobila 200 hiljada dinara za kupovinu narodnih nošnji, javne nastupe i promovisanje rada folklorne i dramske sekcije i pevačke grupe „Seferini“. Uglavnom su njihovi programi do sada krunu izvođenja imali u zrenjaninskom Narodnom pozorištu. Tako će biti i nadalje pa se već tokom jeseni očekuje celovečernja predstava za članove Kluba i građane.

  • I pored dosadašnjih značajnih investicija, čeka nas još dosta posla, kaže Zorica Vučković. To su adaptacija dvorišnog dela sistema grejanja. Obaveza nam je i da izgradimo spoljnu hidrantsku mrežu. Adaptiraćemo sobe sa četiri i više ležaja. Zatim ćemo na trećem spratu „C“ zgrade zatvoriti terase i pretvoriti ih u dnevni boravak. Spajanjem „D“ i „E“ zgrade dobićemo veći broj kvalitetno opremljenih soba. U izradi je i projekat lifta u „C“ zgradi. Sve što smo do sada uradili ima jedan jedini cilj a to je dobrobit korisnika naših usluga. Za neke od ovih poslova očekujemo novac od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja a verujem da i dosadašnja podrška pokrajinskog sekretarijata ni ubuduće neće izostati.

„Zajednici zajedno“ je konkurs Naftne industrije Srbije a u zrenjaninskom Gerontološkom centru očekuju da njihov projekat „Zelena oaza“ bude podržan. Predviđa se da zajedno sa učenicima i profesorima Poljoprivredne škole, bude preuređena bašta u Klubu za stara i odrasla lica. U okviru toga uklonila bi se dotrajala stabla, zasadila nova, postavio bi se travnjak kao i novi mobilijar, klupe i kante za smeće. Zorica Vučković je napomenula da su svi funkcionalni i strukturalni zahtevi zadovoljeni i da će dobijanje licence samo i formalno značiti da korisnici usluga ove ustanove, institucionalno i vaninstitucionalno, njih oko šest stotina, imaju vrhunske uslove za boravak i aktivnosti.