Gerontološki centar – Zrenjanin

МИЦА НИКОЛИЋ ПРОМОВИСАЛА КЊИГУ ПЕСАМА ЗА ДЕЦУ

dscn3044Током своје професионалне каријере Мица Николић је у рукама имала искљућиво туђе текстове. Радећи на дактилографским пословима у Кикинди, родном Новом Милошеву и Зрењанину.dscn3036Тек одласком у пензију, односно учлањењем у Клуб за стара и одрасла лица (2010. године) почела је да пише своје текстове, песме за децу, приче и мини драме. Промоција друге књиге Мице Николић „Машта и снови“ одржана је у Клубу у четвртак, 3. новембра, пред великим бројем гледалаца међу којима је највише било деце, ученика Основне школе „Жарко Зрењанин“. Ауторка је сама и опремила своју књигу, 12 песама је обогаћено са 24 цртежа у боји.

dscn3041Посетиоце је најпре поздравила Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица. О стваралаштву Мице Николић говорила је Јованка Ђатков, која је урадила и рецензију књиге. У веома ведрој атмосфери, малишани су јој дали пун допринос, песме су читали Љиљана Шмитал, Катарина Милојевић, Драгица Капуши, Мирјана Леваков, Драгиња Миловић и ауторка. У музичком делу програма, као подршка промоцији књиге песама за децу, наступили су Никола Бракус, Роса Марјановић, Властимир Момиров, Славна Јевремов, Милена Радловачки и Љиљана Бјелић. У оркестру су били Василије Маријану, свирајући хармонику, и Никола Бракус, наступајући на тамбурици брач.

Мица Николић је своје радове објављивала у зборницима на књижевним конкурсима. То су „Завичајац“ Зрењанин, „Вршачко перо“ Вршац, „Узлет ума крилима јесени“ Зрењанин, „Искре љубави“ Београд и „Живот је љубав“ Београд.

dscn3037 dscn3038 dscn3047 dscn3048 dscn3053