Gerontološki centar – Zrenjanin

МУЗИКА САСВИМ РАВНОПРАВНО УЗ МУДРОСТ И ФИЛОЗОФИЈУ

DSCN0254Најављујући програм и поздрављајући присутне Јованка Ђатков је испред Клуба обећала добру забаву. Сви „адути“ су били у њеним DSCN0263рукама. Са оволико квалитетних солиста и са одличним оркестром мало који клуб за стара и одрасла лица се може похвалити, па је у четвртак 23. марта, у зрењанинском Клубу публика уживала. Како у извођењу песама и њиховој музичкој пратњи, тако у одабиру репертоара. Са два комична прилога поподне су употпунили и чланови драмске секције. Сала Клуба за стара и одрасла лица је била испуњена до последњег места.

DSCN0259За Бетовенову изреку „да је музика откриће веће од све мудрости и филозофије“ вероватно нису баш сви посетиоци чули, али су се баш сви препустили песми и музици. За њих су наступали Маргит Куцора, Бора Никин, Смиља Стојић, Панта Јосимов, Анка Хајду, дует Јулијана Весков-Милка Куриџа, Вероника Чикош, Павел Жебељан, Љиљана Бјелић, Никола Бракус, Милена Радловачки, Властимир Момиров, Славна Јевремов и Роса Марјановић.

У драмским исечцима на банатске теме играли су Душан Ђурићин, Милена Радловачки, Верица Виријевић, Славна Јевремов и Маргит Куцора.

Василије Маријану је свирајући хармонику и сада, као небројано пута до сада, изврсно руководио оркестром. Није му били тешко уз Николу Бракуса, наступао на тамбурици, Зорана Кавалића, са увек расположеном гитаром, и Радована Раше Маркова, овог пута без женске певачке групе, само са контрабасом.

DSCN0269 DSCN0264 DSCN0246