Gerontološki centar – Zrenjanin

НЕЗАБОРАВАН БОРАВАК У МАКОУ

img_8937Дуго ће се сећати боравка у мађарском граду Мако чланице и чланови хора Клуба за стара и одрасла лица. Љубазност домаћина, на челу са Јожефом Чикотом, и проведено време у изузетном амбијенту оближње бање Хагиматикум али и самом граду, оставили су на посетиоце из Зрењанина прелепе утиске.

img_8928У оквиру једнодневног излета чланови Клуба су у самој бањи одржали концерт. Потрудили су се предвођени Браниславом Гагићем, руководиоцем и диригентом хора, да посетиоцима подаре много квалитетних хорских песама. На самом крају за присутне су одиграли народно коло и чардаш, чиме су додатно изненадили купаче. img_8920Само здање Хагиматикума је комплекс базена прекривених, са воденом масажом, струјањима воде, богатом расветом и просторима за додатну релаксацију и рекреацију, али и оних на отвореном, где температура термалне воде не пада испод 30 степени.

После концерта и ручка у бањи Зрењанинци су користили могућност да се и сами купају у базенима или, уз водича, разгледају градске знаменитости Макоа. Овај град је отприлике величине Зрењанина, налази на тромеђи Мађарска, Румунија, Србија а зову га још и град цвећа.

img_8929 img_8939