Gerontološki centar – Zrenjanin

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIH

DSCN1317U Domu za stara i odrasla lica i ove godine je obeležen Međunarodni dan starih. Za korisnike usluga zrenjaninskog Gerontološkog centra je u četvrtak, 1. oktobra, priređen bogat program. Svečanost je počela nastupom hora Doma. Pod dirigentskim rukovodstvom Branislava Gagića, profesora muzičke škole u Zrenjaninu, počela je ovogodišnja „Sunčana jesen života“.

DSCN1313Zatim je otvorena prva samostalna izložba Zorice Maksić, koja se predstavila tapiserijama. O Međunarodnom danu starih a posebno o angažmanu autorke izložbe, DSCN1318govorila je profesorka Bogdanka Gavrilović. U katalogu izložbe je zapisano: „Sa puno entuzijazma kroz stvaralački proces izrade tapiserija, koje su sredstvo izražavanja i komunikacije, Zorica Maksić ostavlja svoj trag razvijajući vlastiti identitet. Tapiserije karakteriše specifičan koloristički odnos površina uz geometrijsku jednostavnost, što čini osnovu njihove lepote.“

Muzički deo, koji je usledio, doneo je mnogo dobrog raspoloženja i zabave. Za to su bili zaduženi članovi muzičke sekcije Kluba za stara i odrasla lica.

  • Svečanost smo počeli otvaranjem kolektivne izložbe ručnih radova naših korisnika. To se dešavalo danas pre podne u izložbenom prostoru KUD „Petefi“. Izlaže dvadeset autora. Ipak, osim ova dva događaja, tokom oktobra ćemo imati mnogo aktivnosti, rekla je Brigita Međo, radni terapeut.

Tako će već 8. oktobra u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ biti održana radionica. Dan kasnije mališani iz vrtića „Maslačak“ će u Centru zabaviti korisnike. Za 12. oktobar planira se izlet do motela „Šumice“ a zatim će učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ uzvratiti radionicu. Povodom Dečije nedelje korisnici centra će se 19. oktobra svojim stvaralaštvom predstaviti u vrtiću „Poletarac“. Bogat oktobarski program korisnika usluga Gerontološkog centra nastavlja se prisustvom godišnjem koncertu u Kulturnom centru, priredbi koju će prirediti deca vrtića „Poletarac“ a Dobrinka Veličković će otvoriti samostalnu izložbu tapiserija. Za sam kraj planira se učešće na šahovskom turniru i gostovanje amaterskog pozorišta „Prozor“ iz Vršca.

DSCN1323 DSCN1321 DSCN1320