Gerontološki centar – Zrenjanin

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA KLUBA

U godini jubileja, Klub za stara i odrasla lica je osnovan 1983. godine, postignuti su rezultati kojima se malo koji gerontološki centar u Srbiji može pohvaliti. Na izuzetno posećenoj redovnoj godišnjoj Skupštini Kluba usvojeni su izveštaj o radu u 2013. i plan rada za ovu godinu.

  • Od brojnih aktivnosti i postignutih rezultata izdvojila bih, najpre, podatak da je članstvo znatno povećano. Svakodnevna dešavanja i kvalitetni programi su doprineli da sada imamo oko 350 članova.  Na početku prošle godine bilo nas je manje od 300. Vredno je podsetiti da smo lane ostvarili projekte koji su naišli na veliko interesovanje, pa su, samim tim, znatno obogaćene naše aktivnosti. Za učenje engleskog jezika, obuku za rad na računaru i umetničko stvaralaštvo, interesovanje je bilo iznad očekivanja. Uspešnom radu nekoliko naših sekcija pridružili su se, tokom prošle godine, i ljubitelji šaha, rekla je Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica, sumirajući 2013. godinu. Ipak, posebno je istakla kvalitetan program kojim su, nedavno, članovi Kluba u  zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ obeležili 30 godina postojanja.
  • Sa još više ambicija započinjemo 2014. Nastojaćemo da izuzetne aktivnosti naših članova kroz rad u sekcijama još unapredimo. Namera nam je da odlazak na ekskurzije omogućimo još većem broju zainteresovanih, utoliko što ćemo deo tih troškova plaćati od novca prikupljenog za članarinu. Sredstvima iz projekta smo kupili razboj, tako da će sada na njemu redovno moći da rade članovi kreativne sekcije. Pustovanje vune i dekupaž (ukrašavanje predmeta salvetama) biće naši novi stalni umetnički sadržaji. Namera nam je da ustalimo rad stonoteniske sekcije a tu dodajem, kao sportsku aktivnost, i redovno besplatno korišćenje bazena, naznačila je Danica Đorđević. Govoreći o planovima za ovu godinu ona je istakla želju da se u aktivnosti Kluba uključe i mladi, pa je najavila saradnju sa učenicima srednjih škola u Zrenjaninu.