Gerontološki centar – Zrenjanin

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA UZ POEZIJU I PESMU

??????????Bila je to jako dobra kombinacija likovnog stvaralaštva, muzike, pesme i književnosti. Na otvaranju izložbe radova članova likovne sekcije govorili su Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, Katarina Milojević, predsednica Kluba, Mira Draganov, članica likovne sekcije, i Viorel Flora, akademski slikar i rukovodilac likovne sekcije.

??????????Govoreći o autorkama koje su izlagale Flora je naglasio da je dvogodišnji rad u okviru sekcije dao prave rezultate i pri tome, uz mnogo duhovitosti i šarma, o svakoj od njih posebno isticao slikarski stil i stvaralačku posebnost. A publici na uvid slike su dale u četvrtak, 26. maja, u Klubu za stara i odrasla lica Rada Kuzmanov, Mirjana Stepanov, Veronika Varjaš, Jelena Stojkov, Rožika Rašević, Mira Draganov, Stojanka Milin i Milica Galović.

??????????Stihove svetski poznatih pesnika, kao svojevrsnu dopunu ovog kulturnog dešavanja, govorile su članice sekcije ljubitelja proze i poezije Stojanka Milin, Jelena Stojkov, Rožika Rašević, Rada Kuzmanov, Spasenija Stojković i Mira Draganov. Muzički „začin“ ovom dešavanju stigao je od članova muzičke sekcije, solista i orkestra. Program, sačinjen od srednjevekovne i savremene narodne muzike, izveli su duet Milka i Juca, Rosa Marjanović, Slavna Jevremov, Milena Radlovački i Vlastimir Momirov. Priliku da posetioci, koji su se i ovog puta okupili u značajnom broju, u potpunosti uživaju, potrudio se i klubski orkestar. Vasilije Marijanu je svirao na harmonici, Zoran Kavalić na gitari a Radovan Markov na kontrabasu i bubnju.

?????????? ?????????? ??????????