Gerontološki centar – Zrenjanin

Почело је са књижевним дружењем!

После паузе од 11 месеци због пандемије вируса, наш Клуб за стара и одрасла лица је дискретно отворио своја врата 01.02.2021.год. уз поштовање свих прописаних мера заштите. Данас, 17 дана касније, у жељи да се полако враћамо у нормалност и обновимо толико жељене активности, први су се огласили чланови Секције љубитеља лепе речи. У једном спонтаном, пријатном дружењу, уз сва ограничења која пандемија намеће, изложили су своја новија песничка и прозна остварења, углавном инспирисана актуелном короном.
Преподневно књижевно дружење отворила је Даница Ђорђевић, руководилац Клуба, не кријући радост што се рад Клуба оживљава корак по корак, најављујући и неке следеће активности. Томе се придружила и Катарина Милојевић, руководилац Секције љубитеља лепе речи, представљајући наше књиживне ствараоце, засад у релативно малом броју.
Своје радове су изложили Драгиња Миловић, Радмила Кузманов, Спасенија Стојковић, Славица Попов и Витомир Ћурчин. Њихово казивање дискретно су пратили видео спотови класичне инструменталне музике.
Малобројна присутна публика топло је поздравила све учеснике са жељом да сличних догађања буде што више.