Gerontološki centar – Zrenjanin

„PORED VATRE“ DOBRO ZAGREJALO PUBLIKU

??????????Muzičko-scenski program sa originalnom romskom muzikom i poezijom Miroslava Antića „Pored vatre“ je još jednom oduševio publiku. U prepunoj sali zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, u ponedeljak 23. novembra, članovi Kluba za stara i odrasla lica su održali koncert o kome će se još dugo govoriti.

??????????Autori programa Katarina Milojević i Radovan Markov su napravili odabir pesama i stihova za koji je preko tri stotine posetilaca imalo jedini odgovor – gromoglasni aplauzi. Sami izvođači, već mnogo puta provereni kao izvrsni interpretatori i muzičari, nadahnuti ovom podrškom iz gledališta, su dali, bez svake sumnje, svoj stvaralački maksimum. Tek, sedamdeset minuta programa proteklo je u dahu. Sveukupnom jedinstvenom događaju doprineli su scenografija i pažljivo odabrani kostimi.

??????????Dešavanje je najavila Mira Draganov, poeziju je govorila Katarina Milojević a među tridesetak učesnika ipak treba izdvojiti Julijanu Veskov, Milku Kuridžu, Vlastimira Momirova, Dragutina Živkovića, DSCN1477Mihaila Šerifovića, Slavnu Jevremov, Milenu Radlovački, Pantu Josimova i Rosu Marjanović. Naravno, i ostali akteri su vedrinom, igrom i pesmom upotpunili događaj. Orkestar je nastupio u sastavu Vasilije Marijanu, svirao harmoniku, Zoran Kavalić, gitara, i Vanja Ilijev, nastupio na bubnju.

Koncert je sa pažnjom pratila Zorica Vučković, direktorka zrenjaninskog Gerontološkok centra, kao i Dubravka Bengin Bulovan, članica Gradskog veća.

??????????????????????????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ??????????