Gerontološki centar – Zrenjanin

POSEĆENI SOMBOR, ČELAREVO I KULPIN

DSCF1727I putovanja koja nisu geografski daleka ili vezana za luksuzne svetske destinacije, mogu da proizvedu dobro raspoloženje i lepe utiske. Jednodnevni obilazak Sombora, Čelareva i Kulpina, u sredu 1. oktobra, doneo je mnogo prijatnih trenutaka članovima zrenjaninskog Kluba za stara i odrasla lica.

Sombor već po sebi predstavlja značajnu vojvođansku šetačku oazu, prepun je parkova i zelenila, ali je obilazak dve galerije učinio posetu još sadržajnijom. Najpre je posećena galerija slika Milana Konjovića, da bi samo nešto kasnije turisti iz Zrenjanina razgledali radove Save Stojkova, još jednog o slikarskih velikana sa ovih prostora.

Putovanje je zatim nastavljeno za Čelarevo. U ovom bačkom gradiću sada poznatom po proizvodnji piva, posećen je muzej posvećen ovoj proizvodnoj grani sa dugom tradicijom. Poslednja znamenitost na karti jednodnevnog izleta bio je Kulpin. Razgledani su još uvek dobro sačuvan dvorac porodice Dunđerski i muzej posvećen poljoprivredi.

Nisu članovi Kluba u povratku, iako poprilično umorni, krili zadovoljstvo što su bili u ovoj turističkoj grupi, baš zbog toga što će im ovo putovanje ostati u dobrom sećanju.

DSCF1727 DSCF1715