Gerontološki centar – Zrenjanin

ПОСЕТА САЈМУ И УСКРШЊЕ АКТИВНОСТИ

Програмске активности Геронтолошког центра илуструју три манифестације. Такмичење у ускршњем уметничком стваралаштву у Молу, учешће на првом Сајму услуга социјалне заштите у Новом Саду и још једно радно дружење са најмлађима поводом највећег хришћанског празника Ускрса.

IMG_4019 IMG_4016 IMG_4011

Екипа Геронтолошког центра је 7. априла наступила на такмичењу за најлепшу ускршњу декорацију. у Молу се окупио велики број тимова из геронтолошких центара са територије Србије. Може се рећи да је конкуренција била више него јака. Ипак су корисници услуга нашег центра успели да се домогну признања. Припала им је награда за оригиналну декорацију од новинског папира.

Сајам услуге социјалне заштите је први пут одржан 8. априла у Новом Саду. Организовали су га Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова са намером да се умреже представници јавних и приватних установа у систему социјалне заштите и унапреди организација и сарадња цивилног друштва и државних органа. Грађани су на сајму имали прилику да се информишу о правима у области социјалне заштите и припадајућим услугама. На сајму су боравили представници Геронтолошког центра а у изложбеном простору представљен је део стваралаштва наших корисника.

IMG_4125 IMG_4251

Пред сам Ускрс су на креативном задатку поново били корисници услуга Центра и ученици Основне школе “Жарко Зрењанин”. Били смо 12. априла добри домаћини креативне радионице, па је много јаја добило свој свечани и празнични изглед. Ово окупљање ученика и наших корисника одвијало се у оквиру обележавања године међугенерацијске солидарности.

IMG_4294 IMG_4277 IMG_4274