Gerontološki centar – Zrenjanin

PREDSTAVLJEN „BEZMERNI DOKAZ“ TOPOLOVAČKOG

IMG_8141U čast pesnika i slikara Nikole Vasića Topolovačkog održana je u Klubu posthumna promocija njegove zbirke pesama „Bezmerni dokaz“. IMG_8147Ovaj višestrani stvaralac imao je neiscrpnu inspiraciju u banatskoj ravnici, i dok je pisao stihove ali i kada je slikao. Rođen je u Ravnom Topolovcu, a svoju pesničku i slikarsku afirmaciju je stekao kao Kikinđanin. Njegovi prijatelji iz Kluba za stara i odrasla lica, sa kojima je uspešno sarađivao godinama, priredili su u četvrtak, 16. oktobra, poetsko-muzički program.

Članovi Sekcije ljubitelja poezije i proze govorili su Vasićeve pesme, a članovi muzičke sekcije su otpevali nekoliko predivnih pesama.

Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, se uvodnom reči obratila prisutnima. Katarina Milojević je govorila ispred poštovalaca poezije i proze, a Miodrag Brkin, gost iz Kikinde, izneo je najzanimljivije biografske podatke o Nikoli Vasiću Topolovačkom. Autor i voditelj programa bila je Stojanka Milin.

U programu su pesme iz zbirke „Bezmerni dokaz“ čitali Ivana Duškov, Katarina Milojevič, Mirjana Levakov, Lazar Laušev i Stojanka Milin. Uz pratnju orkestra Kluba nastupili su solisti Milena Radlovački, Ljuba Milin, Ljiljana Bjelić, Milovan Živković Žika i Rosa Marjanović.

IMG_8143 IMG_8144  IMG_8146IMG_8145