Gerontološki centar – Zrenjanin

PROLEĆNA NADAHNUĆA

IMG_7745Još jednom su stvaraoci Kluba za stara i odrasla lica razgalili publiku. U izuzetno bogatom umetničkom programu nastupili su u četvrtak, 3. aprila, pesnici i recitatori, vokalni solisti i muzičari. Dešavanje „ Stiglo je proleće, sve se budi u njemu“ je osmislila Nada Cvetkov. Istovremeno je otvorena druga samostalna izložba likovnih radova Jelke Stojkov pod nazivom „Volim sve što budi veru i nadu,…“.

  • Mnogo sam proleća dočekala sa vama. Sva su u društvu lepša. Život mi je u poznoj jeseni a volja da dočekam još puno proleća. Imam snage da pripremim sedmi program po redu, a peti u proleću sa našim članovima, odličnim pevačima, dobrim recitatorima, izvrsnim članovima orkestra. Svima se zahvaljujem na učešću. Takođe i vama koji ste došli u ovolikom broju, jer bez vas ja ne bih vredela ništa, poručila je na kraju programa Nada Cvetkov.

„Poštovanje ikona staro je koliko i crkva. Ikone su veliki izazov za svakog slikara, akademskog i amatera, jer je za njihovu izradu potrebno znanje, veliki dar, sposobnost zapažanja, duhovnost, vera i ovladavanje raznovrsnim tehnikama, deo je kataloškog prikaza slikarke Jelke Stojkov a koji je potpisala Sofija Markov.

IMG_7746 IMG_7748 IMG_7751 IMG_7754 IMG_7756