Gerontološki centar – Zrenjanin

PROMOCIJA ZBORNIKA RADOVA „SRMA MEĐU OŽILJCIMA“

??????????Članovima Kluba za stara i odrasla lica predstavili su se neki od autora čije su kratke priče, pesme i aforizmi objavljeni u Zborniku odabranih radova sa Književnog konkursa „Banatsko pero“.?????????? Žitištanska Biblioteka „Branko radičević“ i istoimeni Klub knjige su lane, već petnaestu godinu za redom, pozvali stvaraoce na srpskom jeziku da pošalju svoje radove. Autorka programa Vesna Ćuk, direktorka biblioteke u obližnjem Žitištu, je u četvrtak, 2. juna, izrazila zadovoljstvo što se zbornik ponovo promoviše u Klubu.

??????????– Saradnja naših institucija i Kluba za stara i odrasla lica se iz godine u godinu uspešno nastavlja. Ne samo kada su u pitanju ovakve promocije, već je i učešće ljubitelja poezije i proze iz Kluba zapaženo. U ovom zborniku pod naslovom „Srma među ožiljcima“ objavljeni su radovi Biljane Dimitrijević Martinov i Biljane Grošin. Koliko je njihov uspeh zapažen potkrepiću podacima da su se prošle godine na konkurs javila 137 autora sa 869 radova. A od svega u zborniku je mesto našlo 12 priča, 41 pesma i 42 aforizma. Pri tome radove su poslali stvaraoci iz Srbije, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Republike Srpske, Slovenije i Crne Gore.

Vesna Ćuk je pozvala ljubitelje pisane reči iz Kluba da se odazovu i na šesnaesti Konkurs „Banatsko pero“ koji je već raspisan i trajaće od 1. juna do 20. avgusta.

Predstavljanje zbornika proteklo je uz muzički „dodatak“ solista i orkestra muzičke sekcije. Prisutne su na samom početku pozdravile Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica, i Katarina Milojević, predsednica Kluba.

?????????? ?????????? ??????????