Gerontološki centar – Zrenjanin

РАЗИГРАН КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНЕ СЕКЦИЈЕ

DSCN0461Имали су шта да покажу чланови фолклорне секције на концерту одржаном у Клубу за стара и одрасла лица. То што је њихова просечна DSCN0463старост нешто преко седамдесет година није се могло приметити приликом извођења. Ни у четвртак, 30. марта, али ни у много прилика пре тога када су наступали са неком од седам кореографија, колико их имају на репертоару. Публика је сваку тачку наградила гласним аплаузом. Фолклорном секцијом, која има тридесетак чланова, већ 15 година руководи Вања Илијев, осведочени заљубљеник у изворну музику, старе инструменте и фолклорне игре.

  • Окупљамо се два пута недељно. Вредно се ради. Изводимо игре из целе Србије. Већ дуже од деценије смо редовни учесници фолклорне манифестације ветерана у Житишту. Недавно смо набавили нове ношње, па и тај визуелни део доприноси атрактивности наступа наших извођача, каже Илијев, који је и сам играо у фолклорним групама а сада држи предавања о традиционалним инструментима, наступа на гајдама и успешно предводи изворну певачку групу „Сеферини“.

DSCN0452Фолклорна секција, за коју важи мишљење да је једна од најбољих у конкуренцији војвођанских клубова, је имала и своје госте. Као солисти DSCN0447наступиле су Вероника Чикош и Милена Радловачки и певачка група „Сеферини“. О етномузици и извођеним кореографијама говорили су Вања Илијев, Катарина Милојевић и Љиљана Шмитал. У оркестру су били Василије Маријану и Зоран Кавалић а често им се придруживао и Вања Илијев. Наступ фолклорне секције најавила је Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица.

DSCN0448 DSCN0449 DSCN0455 DSCN0471