Gerontološki centar – Zrenjanin

SA NIĆETINOM NA PUTU OKO SVETA

Zabavno-muzičko-narativno poslepodne pod nazivom „Put oko sveta“, za članove Kluba za stara i odrasla lica priredio je Svetislav Nićetin. Mada već 35 godina živi u Novom Bečeju, Nićetin je rođeni Zrenjaninac. Ovde je završio osnovnu školu i gimnaziju, odmah po osnivanju Radio Zrenjanina (1948. godine) nastupao je u muzičkom delu programa, igrao je košarku za Proleter, pa su to neki od vašnijih razloga zašto je u četvrtak, 19. februara, gostovao u Klubu.

Ovaj rudarsko-geološki inženjer u penziji je, u vešto DSCN0964osmišljenom programu, posetiocima ponudio zabavu sličnu kabareu a da to nije kabare. Bezmalo dva sata, koliko je trajao nastup, na harmonici je svirao kompozicije klasika, ali i muzičke teme iz popularnih filmova, odnosno muziku dalekih zemalja. Sve to je kombinovao sa mudrostima Dostojevskog, Čerčila, Meše Selimovića, Ive Andrića, Konfučija i drugih, pričanjem anegdota vezanih za poznate i slavne ličnosti, a govorio je i sentencije rimskih senatora.

Uspeo je Svetislav Nićetin u svojoj nameri. Animirao je publiku, izazvao dobre njene reakcije ali i sećanja na neka druga, prošla vremena. Uz njegovu muziku i kazivanja, prisutnima je omogućio da proputuju svetom na krajnje zabavan i zanimljiv način.