Gerontološki centar – Zrenjanin

ŠAHISTI NE POSUSTAJU

sahKod članova šahovske sekcije, pri Klubu za stara i odrasla lica, privrženost ovoj drevnoj igri ne posustaje. Za kratko vreme oni su imali dva javna nastupa. Najpre su učestvovali na tradicionalnom ekipnom šahovskom turniru povodom dana Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Zrenjaninu.

U konkurenciji su se nadmetale četiri ekipe sa po četiri igrača. Sastavu Kluba pripalo je drugo mesto a igrali su Maksimović, Levnajić, Dimitrijević i Tolmačev. Zanimljivo je da su dve prvoplasirane ekipe ostvarile po dve pobede i jedan nerešen rezultat pa je prvo mesto, zbog posebnog kriterijuma, za malo izmaklo našem timu. Na turniru je sudio Mladen Dimitrijević, predsednik šahovske sekcije u Klubu.

Desetak dana kasnije, 27. oktobra, održan je prijateljski meč u kom su se odmerile ekipe Gerontološkog centra i Kluba za stara i odrasla lica. Nadmetanje se odvijalo na sedam tabli sa tempom igre od 30 minuta po igraču. Ukupan rezultat je bio 6:1 u gorist „gostiju“ iz Kluba. Pobedniku je dodeljen pehar a u svojstvu sudije ponovo je bio Mladen Dimitrijević.