Gerontološki centar – Zrenjanin

СПОРТСКЕ АКТИВНОСТИ У КЛУБУ

Желели смо да вас упознамо са спортским збивањима у нашем клубу. То је шах и нова активност везана за пикадо, бацање кугле и плочица.
Господин Младен Димитријевић, капитен шаховске секције, нас је упознао са радом исте. У секицји су регистровани 21. активни члан, а има их и више који повремено долазе. Сваког месеца задњег четвртка се одржавају турнири међусобно, преко зиме у просторији, а сада у нашем лепо уређеном дворишту, на тераси, које ћемо вам приказати после ове објаве.Играли су пријатељску утакмицу са пензионерима МЗ Граднулица, и заказаће им реванш у Клубу. Тај турнир смо објавили када се одржавао, где је Клуб са једним бодом више победио. У мају је Републичко такмичење геронтолошких клубова у Панчеву где ће учествовати . Сва догађања председник Младен објављује на табли Клуба како би сви били упознати.
У просторији Клуба за активности, господин Карчи из Мужље је окачио куглу за плафон и припремио је за коришћење. Пикадо је поставио на одређену висину од 1,73 м од центра до пода и подвукао црту на 3 м. где треба да стоје чланови секције како би вежбали. Такође је поставио и тепих за плочице. Уз веома опсежно објашњавање сви су се испробавали, неко са мање неко са више способности или среће.Било је и смеха и понека шала, углавном је прошло у добром расположењу.
Увек су са нама и геронтодомаћице, које нас послужују са осмехом и напитцима у виду кафе и лимунаде.