Gerontološki centar – Zrenjanin

СУБОТИЧКИ ИЗЛЕТ ПРИЈАО ЧЛАНОВИМА КЛУБА

IMG_5225_resizeВелико интересовање чланова Клуба за стара и одрасла лица изазвао је једнодневни излет за Суботицу. Посета „господском“ IMG_5224_resizeграду, боравак на Палићу и дружење са домаћинима из клуба Герентолошког центра „Кертварош“, учинили су да у уторак, 23. маја, пут Суботице крене пун аутобус. Међу путницима је била и Тања Живанов, в.д. директора Геронтолошког центра.

IMG_5214_resizeДобро расположење су већ на старту иницирали Василије Маријану, свирао хармонику, и вокал Роса Марјановић. Песми су се здушно придружили и остали путници. Прво одредиште је било Палић. После кафе и освежења на тераси ресторана „Елите“, чланови Клуба су кренули у шетњу обалом језера а неки су се укрцали у возић. Пажњу су скретале старе али рестауриране зграде у стилу мађарске сецесије, коцкарница, Совина кула, Велика тераса, Музички павиљон, мушки и женски штранд, прекрасан парк са хотелима уз језеро. Велики број посетилаца из Зрењанина обишао је ЗОО врт, смештен у цветној ботаничкој башти са бројним и ретким примерцима флоре и фауне.

У раним поподневним сатима аутобус је стигао у суботички геронтолошки центар. Љубазни домаћини су учинили да ручак и после њега музички програм, у наредна 2-3 сата, брзо протекну. Ипак, весело дружење је имало свој врхунац када је музика засвирала кола. Домаћини и гости су показали своје играчко умеће, мада ту посебно треба истаћи чланове наше фолклорне секције. Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица, се захвалила на изузетно топлом пријему и домаћинима предала пригодан поклон.

Пре повратка излетничка група је кратко време искористила за обилазак центра Суботице, посебно монументалне Градске куће изграђене у стилу сецесије.

На путу за Зрењанин, на домак Бечеја, искориштена је прилика да се разгледа дворац Богдана Дунђерског „Фантаст“ и ергела коња.

Чланови Клуба су у Зрењанин стикли после 20 часова. Задовољство због виђеног, дружење и пријатно време током целог дана били су вреднији од ма каквог умора.

IMG_5232_resize IMG_5220