Gerontološki centar – Zrenjanin

SUSRET LJUBITELJA LEPIH REČI I MUZIKE

09„Pupinovi dani“ ni ove godine nisu mogli da prođu bez učesnika programa iz Kluba za stara i odrasla lica. IMG_4122RSa šest krcatih automobila stvaraoci iz Zrenjanina su bili među najbrojnijima među gostima, ali reakcije publike dovoljno govore i o kvalitetu izvedenih tačaka. Obeležavajući 161. godinu rođenja Mihajla Idvorskog Pupina, velikog naučnika i rodoljuba, organizatori su 10. oktobra priredili bogat program.

Članovi Kluba, sekcije ljubitelja poezije i proze, harmonikaš Vasilije Marijanu i solisti znatno su doprineli da susret ljubitelja lepih reči i muzike bude svečan, sadržajan i zabavan. Publika je, na drugoj strani, srdačno dočekala uučesnike. Aplauzima je pozdravljala poete, pevače i muzičare. Lazar Laušev, domaćin večeri, je svakoj dami uz čestitke uručio i jednu ružu.

* Druženje sa ostalim učesnicima programa, gostima iz Kovačice i Crepaje, kao i sa domaćinima iz Idvora, nastavili smo tokom večeri. U nadahnutoj i razdraganoj atmosferi proveli smo još jedno veče za pamćenje, kratko je opisala dešavanja u Idvoru i nastup zrenjaninskih umetnika na „Pupinovim danima“ Katarina Milojević, predsednica Kluba.

04 IMG_4123R IMG_4132R