Gerontološki centar – Zrenjanin

SVEČANO OTVOREN RENOVIRAN KLUB

??????????Simboličnim presecanjem trake Miroslav Vasin, potpredsednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, svečano je otvorio renovirani Klub za stara i odrasla lica, u sastavu zrenjaninskog Gerontološkog centra. Tom činu prethodila je muzička dobrodošlica, pa je inspirisan pesmom i gajdašem gospodin Vasin i sam zapevao.

  • Na pokrajinskom konkursu?????????? smo podneli projekat „Human kutak za human trenutak“ i za adaptaciju prostora Kluba dobili milion dinara. Promenjeni su podovi, plafoni, prostorije su okrečene, ugrađeno je novo osvetljenje i kupili smo nov nameštaj. Nadam se da će osobama koje ovde rado dolaze, a pružamo im izuzetno veliki broj usluga i mogućnosti da kvalitetno provedu vreme, od sada biti neuporedivo prijatnije i udobnije, rekla je na otvaranju Zorica Vučković, direktorka Gerontološkog centra.

Potpredsednik pokrajinske vlade Miroslav Vasin nije krio zadovoljstvo što je nekoliko stotina korisnika Kluba dobilo potpuno rekonstruisan prostor.

  • Kada ljude oko sebe učiniš zadovoljnim i sam si zadovoljan. A tokom godine takvih prilika je bilo mnogo. Pokrajinska Vlada je učestvovala u opremanju i renoviranju na desetine bolnica u Vojvodini. Izgradili smo školske sportske sale i popravili mnogo kilometara puteva. Kada nas posle uspešno obavljenog posla dočekaju pevačka grupa, gajdaš i raspoloženi ljudi ??????????shvatamo da smo izvršili zadatak. Naša misija je i u Zrenjaninu obavljena. Daleko vrednije od milion dinara uloženih u adaptaciju Doma za stara i odrasla lica su novi uslovi za druženje, prijatni trenuci za korisnike i, siguran sam, osećaj da je ovo njihov lep kutak.

Među zvanicama koje su prisustvovale svečanosti Nebojša Malenković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, se obratio članovima Kluba i rekao da je ova investicija nastojanje da se ljudima koji su decenijama ulagali vreme, snagu i znanje u izgradnju društva, sada vrati i zahvali.

Svečanost je nastavljena kratkim muzičkim programom uz učešće solista i orkestra Muzičke sekcije Kluba.