Gerontološki centar – Zrenjanin

„ЦРВЕНКАПА“ НЕИСЦРПНА ИНСПИРАЦИЈА ЧЛАНОВА КЛУБА

DSCN5252Луткарска представа „Црвенкапа“ се изводи у много верзија али је начин на који то раде чланови креативне секције изузетно DSCN5246занимљив деци, њиховим родитељима али и члановима Клуба за стара и одрасла лица. Под уметничким руководством Славице Богдановић у бајци, уз коју расту генерације, посетиоци су били и актери, и публика, и на крају задовољни што су били део догађаја у Клубу у четвртак, 9. фебруара. Малишани из зрењанинског вртића „Полетарац“ су, као посебни гости, својом раздраганошћу додали пријатном утиску.

  • У односу на наше прво извођење представа је претрпела неке измене. Уведена је нова гињол лутка у лику зеца, а и текст је, самим тим, претрпео неке измене. Верујем да ће и сада бити допадљива и занимљива, рекла је пре наступа Славица Богдановић, по струци социјална радница, али и покретач израде гињол лутака у Клубу.

DSCN5253Вероватно да је за извођаче први и најлепши утисак када је сала испуњена, други је када се, у овом случају деца, потпуно предају ужитку, па заједно са глумцима певају, глуме и играју. Очигледно је било да су извођачи под тим утисцима надахнуто одиграли „Црвенкапу“. Осим што су учествовали у изради гињол лутака, њих су у ликовима маме, Црвенкапе, баке, зеке, вука и ловца оживотворили Катарина Милојевић, Душан Ђуричин, Вељко Јовановић, Јелена Бурсаћ и Љиљана Вељић.

Пре почетка представе Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица, је рекла да је „Црвенкапа“ само део програма у оквиру Године међугенерацијске сарадње, затим је посебно поздравила малишане у публици и захвалила се Владимиру Грубанову, некадашњем директору луткарског позоришта у Зрењанину. Истакла је да су његове сугестије биле добродошле, па су ову представу учиниле још бољом.

DSCN5250 DSCN5258 DSCN5266