Gerontološki centar – Zrenjanin

VEČE ZA TRI GODIŠNJICE SPASENIJE STOJKOVIĆ

Samostalnim programom Spasenija Stojković je obeležila 20 godina članstva u Klubu za stara i odrasla lica. Dve decenije su prošle od kako se bavi slikarstvom a sedam godina piše poeziju i prozu. Sve ove godišnjice bile su povod da održi samostalnu izložbu slika „Šumovi talasa“, promoviše svoju najnoviju knjigu „Šapat jedne školjke“ i osmisli kvalitetan poetsko-muzički program u četvrtak, 17. decembra.

  • Izložila sam dvadeset radova. ??????????Sve su to ulja na platnu, ali na različite teme. Knjigu „Šapat jedne školjke“ posvetila sam dragom čoveku koji mi je vratio veru u život. Uradio je to pesmom. Tri godine sam sledila emocije pa je tako i nastala ova knjiga. Nažalost sa tužnim krajem, rekla je Spasenija Stojković u najavi svog jedanaestog samostalnog programa. Spasenija je penzionisani profesor jugoslovenske književnosti i srpskohrvatskog jezika a predavala je u Mašinskom školskom centru, danas Tehničkoj školi.

??????????Autorka dešavanja je za ovu priliku odabrala izuzetno kvalitetne izvođače. Poeziju su, osim nje, još čitale Branka Jajić, Mira Draganov i Katarina Milojević. ??????????Kao solisti nastupili su Rosa Marjanović, Milena Radlovački, Slavna Jevremov, Branka Jajić, Radovan Markov, Milovan Živković i Panta Josimov. Milka Kuridža i Julijana Veskov i Smilja Stojić i Bora Nikin bili su dueti. Jubilej je uveličala i Ženska pevačka grupa uz neizbežni orkestar Kluba u sastavu Vasilije Marijanu, Janoš Orban, Zoran Kavalić i Radovan Markov.

U sali ispunjenoj do poslednjeg mesta posetioce je pozdravila Danica Đorđević, rukovodilac Kluba. Mira Draganov je, ispred Likovne sekcije, govorila o slikarstvu Spasenije Stojković a Katarina Milojević, u svojstvu predsednice Sekcije ljubitelja poezije i proze, o njenom literarnom stvaralaštvu.

??????????  ?????????? ?????????? ??????????