Gerontološki centar – Zrenjanin

BANATSKA PRIČA U REŽIJI JOVANKE ĐATKOV


Još jedna banatska priča je ispričana, ovog puta na način članova Dramske sekcije Kluba za stara i odrasla lica. Delovi dramskog teksta slikara i pisca Zorana Petrovića „Pa izvolte u sakule“, poslužili su da se na sceni dočaraju prošla vremena, kroz karakterne likove, običaje, nadanja i sujete stanovnika sa prostora Banata.

Jovanka Đatkov, autorka ovog programa i penzionisana profesorka srpskog jezika, je imala u članovima dramske sekcije odlične saradnike. Zapažen je bio trud učesnika, bez potrebe da se neko posebno izdvoji, da se posetioci poistovete sa likovima i uživanje nagrade aplauzima. I kada se glumilo, ali i kada se pevalo.

Da nas uvede u dešavanja u Sakulama potrudila se, na samom početku, Katarina Milojević. Govoreći svoj tekst, a opet vezan za ovo podneblje. Vrcavim humorom je razgalila publiku i izuzetno uspešno pripremila „teren“ za dešavanja koja su usledila.

Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica, je najavila program, a da sve protekne na zadovoljstvo prisutnih učinio je još i orkestar Muzičke sekcije.