Gerontološki centar – Zrenjanin

„ЦВЕЋЕ ЦАФНАЛО“ И ЗА БЕОГРАЂАНЕ

028Музичко-сценски приказ „Цвеће цафнало“ имао је још једну успешну репризу, овог пута ни више ни мање него у Београдском драмском позоришту. Солисти музичке секције,018 женска певачка група и оркестар Клуба за стара и одрасла лица су у среду, 28. септембра, својим програмом одушевили Београђане. Животопис српске краљице Јелене Анжујске, уз средњевековну песму и музику и обиље историјских података. приредили су Радован Раша Марков и Катарина Милојевић.

006То да је Урош Први својој будућој супрузи долазећи на венчање, делом пута по Србији, засадио јорговане, је познат историјски податак. Знано је и да је Јелена Анжујска током своје владавине у XИИИ и XИВ веку била изузетно успешна владарка, градитељка цркава, школа и болница. Откровење за посетиоце из Београда је на који начун су то време, обичаје и музику за њих предочили чланови Клуба.

Захвалницу за изведени програм примила је, у име свих учесника, Катарина Милојевић, председница Клуба за стара и одрасла лица. Преостало време Зрењанинци су искористили да се прошетају Кнез Михајловом, посете Калемегдан и Етнолошки музеј.