Gerontološki centar – Zrenjanin

ДОБАР СПОЈ СЛИКАРСТВА, ПОЕЗИЈЕ И МУЗИКЕ

DSCN5381На једном месту истовремено су се у четвртак, 2. марта, нашли љубитељи сликарства, поезије и музике. Резултат тога је једно DSCN5380изузетно динамично послеподне у Клубу за стара и одрасла лица у ком су изговаране најчешће љубавне песме, певане и такве песме а од изложених слика већина је продата. Програм су организовале чланице ликовне секције а наступили су још солисти и оркестар музичке секције. Седам ауторки је изложило 23 своја рада, да би сав новац прикупљен од продатих слика био, као својеврстан поклон, додељен Клубу.

DSCN5378Даница Ђорђевић, руководилац Клуба је, поздрављајући посетиоце, рекла да су претходне две продајне изложбе биле успешне па је за очекивати да ће и трећа бити таква. Позиву се придружила Катарина Милојевић, председница Клуба, апелујући на мушкарце у публици да већ сада за долазећи празник изаберу поклон за своју драгу особу. Мира Драганов је испред ликовне секције истакла да је овај програмски ликовни, поетски и музички склоп прављен за особе доброг укуса.

Можда је добар одабир поезије и песме, као увод, и допринео да касније много слика буде продато. Слике су изложиле Јела Стојков, Рада Кузманов, Вероника Варњаш, Мица Галовић, Мира Степанов, Снежана Хофман и Мира Драганов. Поезију су говориле Рада Кузманов, Јела Стојков и Мира Драганов. За добру песму били су задужени Никола Бракус, Милена Радловачки, Роса Марјановић и дует Јуца и Милка (Јулијана Весков и Милка Куриџа). Извођаче је пратио оркестар у саставу Василије Маријану, Зоран Кавалић, Никола Бракус и Радован Раша Марков.

DSCN5396DSCN5398 DSCN5392DSCN5388DSCN5401