Gerontološki centar – Zrenjanin

ДРАГИЊА ДРАГА МИЛОВИЋ ПРОМОВИСАЛА ПРВУ КЊИГУ ПОЕЗИЈЕ

DSCN1463Нескривену срећу и задовољство поделила је Драгиња Драга Миловић са својом бројном родбином и пријатељима. Излазак њене прве књиге DSCN1474песама посвећених љубави, је довољно добар разлог за то. Промоција поетске збирке „Све је љубав“, као њен други ауторски програм, одржана је у четвртак, 18. маја, у Клубу за стара и одрасла лица.

Годинама Драгиња Миловић пише песме. Све оно што се до сада налазило у свескама или на листовима хартије, обједињено је у њену DSCN1477прву књигу о којој Биљана Димитријевић Мартинов, рецензент овог издања, између осталог каже: „Своје емоције и доживљаје у љубави, срећи, разочарању и несрећи преноси на папир. У Драгињиној поезији посебно је наглашена лакоћа казивања и њен директан говор. Стихове пише обичним, прелепим и одабраним речима.“

Ова промоција је, могло би се рећи, колективно дело породице Драгиње Миловић. Ћерке и унука су узеле активно учешће у програму а финансијску подршку за штампање књиге је такође добила од себи најближих. Вероватно су зато столови били мали за одлагање цвећа које јој је уручено. Посета овом догађају у Клубу је, и поред квалитета песама и дружељубивости ауторке, вероватно надмашила и њена најлепша очекивања.

Драгиња је говорила своје стихове, а из секције љубитеља поезије и прозе као подршку је позвала Миру Драганов, Миру Леваков, Биљану Димитријевић Мартинов и Милорада Мартинова. Весна Горшћак и Јадранка Мојсин су биле њен породични избор.

Оркестар Клуба за стара и одрасла лица (Василије Маријану, Зоран Кавалић и Радован Марков) је био поново на свом нивоу. Лепом споју поезије, песме и музике дали су интерпретатори музичке секције Славица Попов, Маргит Куцора, Роса Марјановић, Никола Бракус, Славна Јевремов, Милена Радловачки, Властимир Момиров, дует Милка Куриџа и Јулијана Весков и Драгињина унука Ивана Горшћак.

Најаву богатог поетско музичког програма и честитке ауторки су на самом почетку упутиле Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица, и Катарина Милојевић, председница Клуба.

Драгиња Драга Миловић је током прошле године објављивала песме у осам зборника, после учешћа на конкурсима поезије. У Клубу је од 2014. године. До пензионисања посао књиговође обављала је у Фабрици чарапа „Ударник“. Осим што се добро сналази у поезији, „улоге“ супруге, мајке и баке петоро унучади, јој сасвим годе.

DSCN1470 DSCN1479DSCN1472 DSCN1465