Gerontološki centar – Zrenjanin

СРДАЧНО СА НОВОСАЂАНИМА

DSCN1381Смех и аплаузи се монтирају на америчким шоу програмима и серијама, у Клубу за стара о одрасла лица тако нешто није могуће. Они су DSCN1391спонтани, из душе, срдачни. У четвртак, 11. маја, гости из новосадских геронтолошких клубова и домаћини су уживали. „Поетско дружење са гостима из Новог Сада“ протекло је у атмосфери доброг расположења и истинских аплауза.

DSCN1393Поздрављајући присутне Ружица Вукић Рајић, организатор културних активности геронтолошког центра у Новом Саду, и Даница Ђорђевић, DSCN1411руководилац Клуба, су се сложиле да се из године у годину сарадња успешно одвија.

  • Радујемо се сваком новом сусрету са Зрењанинцима. То је фестивал поезије и музике. Не само да се у овим приликама дружимо, већ ми је јако драго што се између учесника комуникација наставља и касније. Честитам вам на солистима и музичарима, такав метнички потенцијал још нисмо посигли у наших 17 клубова, рекла је гошћа.

У интерпретацији поезије, нераскидивог духа лепоте и уживања, учествовало је десетак гостију. Догађање у Клубу су обележили Мирјана Леваков, Биљана Димитријевић Мартинов, Биљана Грошин, Спасенија Стојковић, Милорад Мартинов, Витомир Ћурчин, Мира Драганов, Драгиња Миловић, Радмила Кузманов и Драгутин Зечевић, из секције љубитеља прозе и поезије. Уз њих су били солисти музичке секције Никола Бракус, Маргит Куцора, дует Јулијана

Весков и Милка Куриџа, Павел Жебељан, Властимир Момиров, Роса Марјановић, Славна Јевремов и Милена Радловачки.

Музичка група „Пијанисимо“, под руководством Радована Маркова, извела је сплет песама.

У оркестру су били Василије Маријану, Зоран Кавалић и Радован Марков.

Маниром вештог наратора програм је водила Катарина Милијевић, председница Клуба.