Gerontološki centar – Zrenjanin

НЕСКРИВЕНЕ ЕМОЦИЈЕ УЗ ОМАЖ АРСЕНУ ДЕДИЋУ

DSCN1370Ако публика са нескривеним емоцијама прати и учествује у програму, онда су аутор и извођачи успешно обавили своје. Иако су DSCN1285популарност и стваралаштво музичара, песника, композитора, пијанисте, продуцента, аранжера, интерпретатора и сликара Арсена Дедића могли бити за њих олакшавајућа околност, Витомир Ћурчин и чланови Клуба за стара и одрасла лица су се својски потрудили, па је део Дедићевог опуса наишао на више него топао пријем. „Оно све што знаш о мени“ музичко-сценски приказ је у уторак, 9. маја, у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ током непуна два сата пратило више од двеста посетилаца.

  • Имао сам дилему шта да одаберем из огромне Арсенове песничке и музичке заоставштине… Покушаћемо да се подсетимо, пре свега, на Арсена песника, на стихове који су многима од нас обележили одрастање, младост, љубави,…Чућемо његова духовита промишљања и цитате из интервјуа, део је почетног обраћања аутора Витомира Ћурчина.

DSCN1282Уследио је затим програм са великим бројем извођача. Другачије можда и не може бити када је реч о Арсену Дедићу. Уз музику оркестра (Василије Маријану и Зоран Кавалић), аудио снимке Арсенових песама и композиција, на десетине биографских фотографија на видео биму, смењивали су се наступи песника и солиста Клуба. Вероватно је у свему томе најбоље да су они ове вечери, својим личним печатом, јој једном подсетили посетиоце да је Арсен Дедић јединствен и непоновљив.

Поезију Шибенчанина говорили су Љиљана Шмитал, Биљана Грошин, Драгиња Миловић, гост програма Бранка Јајић, затим Рада Кузманов, Милорад Мартинов, Витомир Ћурчин, Драгутин Зечевић, Мирјана Леваков, Јелена Бурсаћ, Мира Драганов и Спасенија Стојковић.

Дедићеве песме отпевали су Радивој Раша Марков и женска певачка група, Милена Радловачки, Роса Марјановић, Славна Јевремов, Никола Бракус и Властимир Момиров. Милорад Мартинов је наступио на усној хармоници.

Нараторка програма била је Катарина Милојевић.

У неком од првих извођења програма „Оно све што знаш о мени“, Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица, је изјавила да ће он још дуго трајати. Због надахнутих и вредних учесника из Клуба, ради публике и због Арсена Дедића.

Значајну подршку одржавању програма дала је техничка служба Народног позоришта.

DSCN1292 DSCN1317 DSCN1343DSCN1301